måndag 9 februari 2009

När man minst anar det...

... slår mattes lydnads gnista till och samtidigt sköter sig alla tre hundar som ljus - det måste vara en ren lyckoträff!

Ut på gården.

Studsa först ut. Fokuserade enbart på fot-träningen och sitt stanna kvar. De senaste veckorna har damen haft ett svajande humör, antingen så är det löp på G eller så har hon helt enkelt beslutat sig för att börja testa vart mina gränser går. Men idag var hon så sprudlande lycklig över att få träna så hela kroppen hennes skakade av iver. Tillskillnad från de andra två så kan denna donna fokusera trots denna oerhörda glädje/vilja. Vilket idag resulterade i riktigt snygga positioner vid benet, provade att vända upp lite också och hon verkar fatta begreppet. Vi ska skynda väldigt långsamt, men som någon påpekade häromdagen - det är svårt att gå framåt om man inte tar ett enda steg...

Sitt stanna kvar är jätteknepigt tycker Studsa, och lägger sig så fort det har gått tillräckligt med sekunder... Så det är bara att nöta stadga. Ska prova att träna detta på ställen där hon inte kan lägga sig och samtidigt inte kan resa sig, hon har nämligen mycket svårt att hoppa ner från saker och ting - så en lämplig stock eller säng eller dylikt ska väl gå att träna på... Vi avslutade passet med en dragkamp som slutade i snabba lägganden!

Täppas blev nästa hund,
Körde egentligen exakt samma träning som med Studsa - med något högre krav dock ;). Det fick bli fot position och krav på att han inte strular vid sitt... Han flamsar nog en hel del, sådant flams som jag släpper igenom av någon konstig anledning. Men nu ska det skärpas till hos matte. Efter lite tjat och gnat från min sida så satte han sig i alla fall bra på 7 av 10 vändningar. Inte okej, men bättre än hur det sett ut på sista tiden.

Sedan blev det sitt stanna kvar, inför sittning i grupp och annat smått och gott. Jo visst satt han där trots att det haglade leksaker och godis omkring honom! Matte kanske skulle lära sig hur man kastar saker *vissel* träffade honom ett flertal tillfällen när jag skulle slänga så nära som möjligt... Men duktig pudel satt kvar, blev lite sur, men satt kvar :p

Hans pass slutade med en inkallning, tuuuuurbo fart in och turbo fart ut - extern belöning åt vänster.

Smilla då?
Jo hon fick först städa upp efter Täppens stadgeträning. Vilken hon mer än gärna gjorde. Sedan blev det freestyle moves för hela slanten, backa, snurra och runt. Hon var mest fokuserad på att gnussa runt i snön idag så vi nöjde oss med de få men mycket bra saker hon genomförde!


Nu är vi innne, inte helt trötta men lagom. Strax väntar långpromenad för att göra tröttheten lite större :)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar